dermatron_logo

A felnőtt lakosság mellett 1 millió az oktatási rendszerben tanuló gyermek integrációja kezdődik meg a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának következő tíz évében.

Sikeresen lezajlottak a stratégiai egyeztetések az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkárság Köznevelési Stratégiai Főosztály, Klebelsberg Központ és Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja között. A felnőtt lakosság mellett 1 millió az oktatási rendszerben tanuló általános iskolás, középiskolás és felsőoktatásban résztvevő tanuló integrációja kezdődik meg a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának következő tíz évében.

2019-2030 között a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának elindult a gyermek prevenciós programja az "Utazás ez egészség birodalmába" címmel. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma - Köznevelésért Helyettes Államtitkársága támogatja és segíti a kezdeményezést, valamint a mellékelt levéllel (csatolva) értesítést küldött az intézményvezetők részére országosan, hogy vegyék igénybe ezen lehetőséget a pedagógusok kíséretében a tanulók,diákok. Éves szinten 75 000 gyermek ingyenes részvételét teszi lehetővé Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja.

EMMI-16924-1-2019-értesítés-MÁESZ letöltése