dermatron_logo

MÁESZ VEZETŐ HÍREK

Évadnyitó Népegészségügyi Workshop 2024 film

Minden évben megrendezésre kerül 76 szakmai szervezet vezetőjével, vezető tanácsadójával a MÁESZ évadnyitó népegészségügyi workshop, melyen a szakmai irányelvek, programok, világnapi események kerülnek meghatározásra, mely éves szinten 60 000 felnőtt és 75 000 gyermek ingyenes részvételét biztosítják országosan. a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram keretén belül. Az idei esemény a 15 éves jubileum lévén rendhagyó volt, mely idő mutatja a program fontosságát és társadalmi jelentőségét Magyarországon.

MÁESZ 15 éves jubileumi film

Jubileumi film, amely bemutatja Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának elmúlt 15 évét. Egy program a magyar társadalomért, amely segít a legfontosabb kincs az egészség megőrzésében egy hosszabb élet elérésben 76 szakmai szervezet összehangolt munkájával a lakossági egészségi állapotának javításával egy egészségesebb nemzet formálásával.

Összefoglaló 15 éves jubileum

2024. január 23-án sikeresen lezajlott a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának 15 éves jubileumi konferenciája 76 szakmai szerveztet vezetőjének, vezető tanácsadójának részvételével. Az ünnepi jubileumi esemény fővédnökei: a Miniszterelnöki Kabinetiroda Kiemelt Társadalompolitikai Ügyek és a Kulturális és Innovációs Minisztériuma volt.

Ünnepi köszöntések MÁESZ 15 éves jubileum

Ünnepi köszöntések, MÁESZ évadnyitó jubileumi konferencia. 15 év, 2600 helyszín, 700 000 látogató, 10 millió elvégzett vizsgálat, 20 000 szakembere összehangolt munkája 76 szakmai szervezet összehangolt munkájával. Köszönjük a program fővédnökeinek Nyitrai Zsolt a Miniszterelnöki Kabinetiroda Kiemelt Társadalompolitikai Ügyek Miniszterelnöki Biztosának és a Kulturális és Innovációs Minisztérium Dr. Vitályos Eszter parlamenti államtitkárának, miniszterhelyettesének a személyes jelenlétét, ünnepi beszédét és támogatását.

WHO Egészséges Városok 35. Szimpózium

Sikeresen lezajlott a WHO Egészséges Városok 35. Konferenciája. Az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületének 25 tagvárosa működik ezen WHO koncepció mentén, mely kiemelten a lakosság egészségtudatos fejlődését célozza meg. 2024-től a stratégiai megállapodás keretében a MÁESZ szűrőprogramja ezen városokban is segít.

Összefoglaló WHO Látás Világnapja 2023

Óriási lakossági igények mellett telt házas környezetben lezajlott az idei WHO Látás Világnapja Szeged főterén. Az idei WHO Látás Világnapi esemény a Magyar Szemorvos Társaság a Nemzeti Programbizottság a Jó Látásért és a MÁESZ szervezésében az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság az Essilor és Medicontur stratégiai együttműködés lévén valósult meg.

Összefoglaló WHO Alzheimer Világnap 2023

Kiemelten magas érdeklődés mellett sikeresen lezajlott az idei Alzheimer Világnap az Egészségügyi Világszervezet (WHO), a Kulturális és Innovációs Minisztérium Idősügyi Főosztály, a Szociális Klaszter és a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020-2030 stratégiai együttműködésében.

Oral Health Day - Az egészséges száj világnapja 2023

Sikeresen lezajlott a Magyar Fogorvosok Egyesülete és a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020-2030 keretében az idei Oral Health Day - Az egészséges száj világnapi rendezvénye.

Összefoglaló ENSZ MÁESZ Idősek Világnapja 2023

Október elsejét az ENSZ 1991-ben nyilvánította az Idősek Világnapjává. Az esemény célja az idősek köszöntése, tiszteletünk és megbecsülésünk kifejezése, elismerésnyújtás mindazért, amit életük során a társadalomért tettek.

MÁESZ Népegészségügyi Program a CECON 2023 Nemzetközi Kongresszuson Prágában

’Új horizontok az elhízás kezelésében’ ez volt a fő mottója a 9. Nemzetközi Közép-Európai Elhízás Kongresszusnak (CECON 2023) Csehországban, Prágában, melyen a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja képviselte hazánkat

MÁESZ munkacsoporti megbeszélések, 2023. évadnyitó népegészségügyi workshop
Magyar Tudományos Akadémia

Megkezdte idei munkáját a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának (MÁESZ) 76 szakmai szervezetből álló szakmai bizottsága a Magyar Tudományos Akadémián megrendezésre kerülő idei évadnyitó munkacsoporti megbeszélések és népegészségügyi workshop keretében.

Visszapillantás MÁESZ szakmai bizottság 2010-2022

A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának 76 szakmai szervezetből álló szakmai bizottsága 14 éve töretlenül azon dolgozik, hogy segítse Magyarország lakosságát, egy egészségesebb nemezt formálását.

Megtisztelő minősítések, elismerések

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 76 szakmai szervezet összefogásával hazánk legnagyobb humanitárius formában megvalósuló népegészségügyi programja, mely az elmúlt 12 évben 643 000 látogató köszönetét és szeretetét tudhatja maga mögött 2400 helyszínen 9 millió elvégzett vizsgálattal 20 000 szakember összehangolt munkájával.

Összefoglaló XII. Népegészségügyi Konferencia Magyar Tudományos Akadémia

2022. október 5-én sikeresen lezajlott a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében a XII. Népegészségügyi Konferencia 76 szakmai szerveztet vezetőjének, vezető tanácsadójának részvételével.

Átadták az idei Kiss István emlékdíjakat a Magyar Tudományos Akadémián

A XII. Népegészségügyi Konferencián több ünnepi és megható pillanat is jelen volt. Átadták az idei Kiss István emlékdíjakat, amely ötvözi a szakmaiságot, a lelkiismeretes munkát, a magyar emberek iránti hűséget és gondviselést.

Egészségügyi szakdolgozók lelkiismeretes munkájának elismerése a Magyar Tudományos Akadémián

A XII. Népegészségügyi Konferencián a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram és Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vezetői a programban résztvevő egészségügyi szakdolgozók részére elismerő díszoklevelek ünnepélyes átadásával zárták a konferenciát 12 év lelkiismeretes munkájának elismeréseként. Megható pillanat volt, a több mint egy évtizede tartó munkájukat ezúton is köszönjük.

Bemutatásra került a Magyar Tudományos Akadémián az "UTÓHATÁS" című dokumentumfilm

A XII. Népegészségügyi Konferencia keretében bemutatásra került egy nem mindennapi dokumentumfilm "UTÓHATÁS" címmel, mely az elmúlt 12 év munkáját, a MÁESZ programra nehezedő óriási lakossági igényt, és a COVID időszakot tükrözi. Írta és rendezte: Dankovics Gergely MÁESZ programigazgató, magyar hangja Gáti Oszkár.

Munkacsoporti megbeszélések 2022 Magyar Tudományos Akadémia

Sikeresen megvalósult 76 szakmai szervezet összefogásával az idei népegészségügyi munkacsoporti megbeszélés a Magyar Tudományos Akadémián.

Megtisztelő elismerés a VIII. Közép-európai Elhízástudomámnyi Kongresszuson 2021.

"Obesity calls for actions!" mottóval rendezte meg októberben a VIII. Közép-európai Elhízástudományi Kongresszust a Magyar Elhízástudományi Társaság.

MEGTISZTELŐ MINŐSÍTÉS - MÁESZ KORMÁNYZATI PREVENCIÓS HÉT 2020-2021

Sikeresen lezajlott a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020-2030 keretében a MÁESZ KORMÁNYZATI PREVENCIÓS HÉT I.-II.

MÁESZ KORMÁNYZATI PREVENCIÓS HÉT II. 2021. szeptember 13-19

A lakossági események mellett fontos a kormányzat, köztisztviselők, hivatalnokok egészsége is. 2021. szeptember 13-19 között teljes teltházas környezetben került megrendezésre a második Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram kormányzati prevenciós hete, melyre közel 700 regisztrált hivatali dolgozó jelentkezett.

Sikeresen teljesítve – Fókuszban a kistérségben élők egészségi állapota

Eredményesen lezajlott 2021. szeptember 12-én az első pilot esemény a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében a Miniszterelnökség Bethlen Gábor Alap támogatásával

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030
2000 helyszín sikeresen teljesítve
Teljes teltház a kormányzati prevenciós héten

Újabb mérföldkőhöz érkezett Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja sikeresen teljesítette a kitűzött célokat elérve a 2000 helyszínt országosan.

Összefoglaló: XI. Népegészségügyi Konferencia, Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020-2030, Fókuszban a megelőzés - Gyermekek, Fiatalok, Családok Éve 2020-2022 nyitó eseménye

2020. szeptember 10-én megrendezésre került maximális biztonsági szabályok és előírások betartása mellet a XI. Népegészségügyi Konferencia, amelynek a hagyományokhoz híven a Magyar Tudományos Akadémia Díszterme adott otthont.

Megalakult a MÁESZ TUDOMÁNYOS TANÁCS

2020. szeptember 10-én a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében megrendezésre kerülő XI. Népegészségügyi Konferencia keretében ünnepélyes keretek között megalakult a MÁESZ TUDOMÁNYOS TANÁCS.

Átadták az idei KISS ISTVÁN EMLÉKDÍJAKAT a Magyar Tudományos Akadémián

2020. szeptember 10-én a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében megrendezésre kerülő XI. Népegészségügyi Konferencia keretében ünnepélyes keretek között átadták az idei KISS ISTVÁN EMLKÉKDÍJAKAT.

Összefoglaló MÁESZ szakmai nyílt nap 2020

2020. június 5-én került megrendezésre a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020-2030 első szakmai nyílt napja, ahol részt vettek a 76 szakmai szervezet vezetői, vezető tanácsadói és a programmal együttműködő civil szervezetek, ugyanakkor képviseltették magukat a stratégiai partnerek is.

A WHO életbe léptette a világméretű egészségügyi vészhelyzetet

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a 2020. január 31-én a genfi tanácsülésén úgy döntött, hogy a kínai Vuhanból kiindult koronavírus járvány miatt kialakult krízishelyzetre reagálva életbe lépteti a globális egészségügyi vészhelyzetekre kidolgozott protokollt.

Eredményes MÁESZ munkacsoporti megbeszélések 2020/I.-II.

Teltházas környezetben sikeresen lezajlottak a Népegészségügyi Prevenció Magyarországon – Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának 2020. első szakmai bizottsági ülései.

Átadták az idei Kibédi Mátyus István emlékérmet és díszoklevelet

Átadták az idei Kibédi Mátyus István emlékérmet és díszoklevelet az Obesitologia a Magyar Elhízástudományi Társaság szakmai elismerését.

WHO „Health Promoting Schools” (HPS) Konferencia Oroszország, Moszkva

Dr. Somhegyi Annamária képviselte Magyarországot WHO „Schools for Health in Europe Network Foundation” (SHE) konferencián.

Országos Rendőr-főkapitányság évzáró szakmai előadás MÁESZ

Országos Rendőr-főkapitányság évzáró szakmai előadás a VI. Országos Iskolarendőr szakmai napon a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030 és az ORFK-OBB rendőrség prevenciós tevékenységének összefüggéséről.

World Congress of Chinese Medicine 2019.

Több mint 1000 résztvevő vett részt a világ 74 országából a 16. Kínai Gyógyászat Világkongresszusán - World Congress of Chinese Medicine 2019.