dermatron_logo

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága is támogatja Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramját 2010-2020

A magyar népesség megbetegedési és halálozási viszonyai az elmúlt évtizedben nem mutattak számottevő javulást, sőt bizonyos betegségtípusok előfordulási gyakorisága folyamatosan növekszik. A krónikus nem fertőző megbetegedések súlya meghatározó az elkerülhető, az idő előtti halálozásban és megbetegedésekben.

A 46/2003. (IV.16) OGY határozat az Egészség Évtizedének Népegészségügyi Programja prioritásként kezeli az ellátórendszer megelőzési szemléletű fejlesztését és gyakorlati megvalósítását a vezető halálokú betegségcsoportokban,amely a korai felkutatáson és kezelésen, az időben kiszűrt betegek modern ellátásán és gondozásán alapszik.

A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020 – szorosan illeszkedve a Népegészségügyi Programban foglaltakhoz – az egyes kiemelten fontos betegségcsoportokkal kapcsolatos megelőzési utak kiszélesítésének sikeres végrehajtását tűzte ki célul.

A Emberi Erőforrások Minisztériuma jelentősnek ítéli a lakosság egészségi állapotának javítása érdekében végzett ezen tevékenységet. A téma fontosságára való tekintettel elvi-szakmai támogatást nyújt a Program megvalósulásához és kijelöli a Minisztérium képviseltében Dr. Tomcsikné Kiss Marianna vezető-főtanácsost asszonyt a szakmai bizottságban való részvételre.

Tisztelettel,

Dr. Szócska Miklós
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Egészségügyért Felelős Államtitkár

Dr. Szócska Miklós Egészségügyért Felelős Államtitkár Úr, levele a Programhoz