dermatron_logo

III. Népegészségügyi Konferencia 2012.

2012. február 22-én tartotta Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának szakmai és koordinációs bizottsága a 2012 évad hivatalos megnyitó rendezvényét és a soron következő Népegészségügyi Konferenciáját. A téma fontosságára való tekintettel a konferencia teltházas környezetben zajlott.

Az eseményen részt vettek a 45 programban résztvevő szakmai és civil szervezetek vezetői, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárság, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, Országos Tisztifőorvosi Hivatal, az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet, az Országos Alapellátási Intézet, a Nemzeti Államigazgatási Központ, a World Health Organization (WHO) - Egészségügyi Világszervezet és a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv vezetői, vezető tanácsadói.

A 150 fős szakmai konferencián ünnepélyesen került a 2012 évad kihirdetésre, a himnuszt követően bemutatásra kerültek az első két évad 332 helyszíneinek eredményei, tapasztalatai, több szakmai előadás kíséretében. A konferencián kidolgozásra és elfogadásra került a 2012-es évad szakmai protokoll, kivitelezési terve, és a kapcsolódó szakmai programok összekapcsolása.

Bemutatásra került az Új eszközökkel felszerelt speciális szűrőállomás, és a kamion előtti területen a kibővített látványos anatómiai bemutató, valamint a Danone és a MOTESZ által az életmód tanácsadást segítő Vital Kiállítás sátor is, melyek több mint 200 helyszínen lesznek elérhetőek a Magyar Társadalom részére 2012 évadban. A szakmai programot a fogadást megelőzően Magyarország című számával Oláh Ibolya és What about my dreams Eurovisions dalfesztivál számával Wolf Kati zárta.

Képek III. Népegészségügyi Konferencia 2012.