dermatron_logo

IV. Népegészségügyi Konferencia 2013.

2013. február 27-én tartotta Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának szakmai és koordinációs bizottsága a 2013. évad hivatalos megnyitó rendezvényét és a soron következő IV. Népegészségügyi Konferenciáját. A téma fontosságára való tekintettel a konferencia teltházas környezetben zajlott.

Az eseményen részt vettek az 52 programban résztvevő szakmai és civil szervezetek vezetői, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság, a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet, az Országos Alapellátási Intézet, és a Budapest Főváros Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv vezetői, vezető tanácsadói.

Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság részéről Dr. Horváth Ildikó egészségpolitikai főosztályvezető levélben üdvözölte a Programot. A IV. Népegészségügyi Konferenciához jó munkát és sok sikert kívánt. Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság fontosnak tartja, hogy a népegészségügyi mutatók javításával kapcsolatosan összehangoltan, széles civil támogatottsággal a szakmák közti szoros együttműködéssel folyjon a munka. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság a 2013 évet a "Népegészségügyi mozgósítás" jegyében kívánja képviselni. Meggyőződésük, hogy ehhez a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020 is hatékonyan hozzájárul.

A 150 fős szakmai konferencián ünnepélyesen került a 2013 évad kihirdetésre, a himnuszt követően bemutatásra kerültek az előző három évad 528 helyszíneinek eredményei, tapasztalatai, több szakmai előadás kíséretében. A konferencián kidolgozásra és elfogadásra került a 2013-es évad szakmai protokoll, kivitelezési terve, és a kapcsolódó szakmai programok összekapcsolása.

Bemutatásra került a megújult Új eszközökkel felszerelt speciális szűrőállomás, és a kamion előtti területen az életmód sátrak valamint a kibővített látványos anatómiai bemutató, melyek közel 200 helyszínen lesznek elérhetőek a Magyar Társadalom részére 2013 évadban. A szakmai programot a fogadást megelőzően Kovács Kati és Mága Zoltán exkluzív műsorával zárta.

Képek IV. Népegészségügyi Konferencia 2013.