dermatron_logo

V. Jubileumi Népegészségügyi Konferencia 2014.

2014. február 20-án tartotta Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának szakmai és koordinációs bizottsága a 2014. évad hivatalos megnyitó rendezvényét és a soron következő V. Jubileumi Népegészségügyi Konferenciáját. A konferencia fővédnöke az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága volt. A téma fontosságára való tekintettel a konferencia teltházas környezetben zajlott.

Az eseményen részt vettek az 57 programban résztvevő szakmai és civil szervezetek vezetői, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság, a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, az Országos Egészségfejlesztési Intézet, az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet, az Országos Alapellátási Intézet, és a Budapest Főváros Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv vezetői, vezető tanácsadói.

Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság részéről Dr. Horváth Ildikó egészségpolitikai főosztályvezető levélben üdvözölte a Programot. Az V. Jubileumi Népegészségügyi Konferenciához jó munkát és sok sikert kívánt. Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság fontosnak tartja, hogy a népegészségügyi mutatók javításával kapcsolatosan összehangoltan, széles civil támogatottsággal a szakmák közti szoros együttműködéssel folyjon a munka. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság a 2013 évet a "Népegészségügyi mozgósítás" jegyében képviselte. Meggyőződésük, hogy ehhez a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020 is hatékonyan hozzájárult.

A 154 fős szakmai konferencián ünnepélyesen került a 2014 évad kihirdetésre, a himnuszt követően bemutatásra kerültek az előző három évad 725 helyszíneinek eredményei, tapasztalatai, több szakmai előadás kíséretében. A konferencián kidolgozásra és elfogadásra került a 2014-es évad szakmai protokoll, kivitelezési terve, és a kapcsolódó szakmai programok összekapcsolása. A Program 2014-ben is szorosan igazodik a kormányzat Nemzeti Együttműködés Programjához.

A konferencia keretében bemutatásra került az Európa Unió Európai Regionális Fejlesztési alap támogatásával megújult Új eszközökkel felszerelt speciális szűrőállomás, valamint a kamion előtti területen az Új életmód sátrak, életmód pontok valamint a kibővített látványos anatómiai bemutató, és a világviszonylatban is egyedinek számító Ismert meg az Emberi Testet Virtuális 3D Anatómiai Mozi Sátor, melyek közel 200 helyszínen lesznek elérhetőek a magyar társadalom részére 2014 évadban. A szakmai programot a fogadást megelőzően a Madách Színház Operaház Fantomja & Macskák exkluzív műsoraival zárta.

Programfüzet V. Jubileumi Népegészségügyi Konferencia 2014.

Képek V. Jubileumi Népegészségügyi Konferencia 2014.