dermatron_logo

VI. Népegészségügyi Konferencia 2015.

2015. február 25-én tartotta Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának szakmai és koordinációs bizottsága a 2015. évad hivatalos megnyitó rendezvényét és a soron következő VI. Népegészségügyi Konferenciáját. A konferencia szakmai főtámogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága volt. A téma fontosságára való tekintettel a konferencia teltházas környezetben zajlott.

Az eseményen részt vettek az 63 programban résztvevő szakmai és civil szervezetek vezetői, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, Földművelésügyi Minisztérium és Parlamenti Államtitkárság az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, az Országos Egészségfejlesztési Intézet, az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet, az Országos Alapellátási Intézet, és a Budapest Főváros Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv vezetői, vezető tanácsadói.

A 162 fős szakmai konferencián ünnepélyesen került a 2015 évad kihirdetésre, a himnuszt követően bemutatásra kerültek az V. Jubileumi Sikeresen Teljesült Évad 2010-2011-2012-2013-2014 eredményei, tapasztalatai, több szakmai előadás kíséretében. A konferencián kidolgozásra és elfogadásra került a 2015. évad szakmai protokoll, kivitelezési terve, és a kapcsolódó szakmai programok összekapcsolása. A Program 2015-ben is szorosan igazodik a kormányzat Nemzeti Együttműködés Programjához.

A konferencia keretében bemutatásra került az Európa Unió Európai Regionális Fejlesztési alap támogatásával megújult Új eszközökkel felszerelt speciális szűrőállomás, Új korszerű vizsgálati eszközök, Új 2015-től elérhető Apple fejlesztés, 9 iPad Air monitoron diagnosztizálni kívánt területek bemutatására létrehozott fejlesztés, valamint a kamion előtti területen az Új életmód sátrak, közel 30 Életmód valamint a kibővített látványos anatómiai bemutató, és a világviszonylatban is egyedinek számító Ismert meg az Emberi Testet Virtuális 3D Anatómiai Mozi Sátor bővített tartalommal, melyek közel 200 helyszínen lesznek elérhetőek a magyar társadalom részére 2015 évadban. A szakmai programot a fogadást megelőzően idén is elegáns megleptetés műsorok zárták.

Programfüzet VI. Népegészségügyi Konferencia 2015.

Képek VI. Népegészségügyi Konferencia 2015.