dermatron_logo

VII. Népegészségügyi Konferencia 2016.

2016. február 24-én tartotta Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának szakmai és koordinációs bizottsága a 2016. évad hivatalos megnyitó rendezvényét és a soron következő VII. Népegészségügyi Konferenciáját. A konferencia főtémája Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020 - Sikeresen teljesült 1000+ helyszín volt. A téma fontosságára való tekintettel a konferencia teltházas környezetben zajlott.

Az eseményre meghívásra kerültek a 67 programban résztvevő szakmai és civil szervezetek vezetői, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság, Sportért Felelős Államtitkárság, Család- es Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Szociális ügyekért és Társadalmi felzárkózásért Felelős Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család és Népesedéspolitikai Főosztály, Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc- felügyeletért Felelős Államtitkárság, Parlamenti Államtitkárság, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatal a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az Országos Alapellátási Intézet, ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közlekedésrendészeti Főosztály es a World Health Organization (WHO) - Egészségügyi Világszervezet vezetői, vezető tanácsadói és a közel 50 stratégiai partner képviselői.

A 142 fős szakmai konferencián ünnepélyesen került a 2016 évad kihirdetésre, a himnuszt követően bemutatásra került a Sikeresen teljesült 1000+ helyszín (2010-2011-2012-2013-2014-2015) eredményei, tapasztalatai, több szakmai előadás kíséretében. A konferencián kidolgozásra és elfogadásra került a 2016. évad szakmai protokoll, kivitelezési terve, és a kapcsolódó szakmai programok összekapcsolása. A Program 2016-ban is szorosan igazodik a kormányzat Nemzeti Együttműködés Programjához.

A konferencia keretében bemutatásra került az Európa Unió Európai Regionális Fejlesztési alap támogatásával megújult Új eszközökkel felszerelt speciális szűrőállomás, Új korszerű vizsgálati eszközök, Új 2016-tól elérhető bővített Apple fejlesztés, 9 iPad Air monitoron diagnosztizálni kívánt területek bemutatására létrehozott fejlesztés, valamint a kamion előtti területen az Új életmód sátrak, közel 30 Életmód valamint a kibővített látványos anatómiai bemutató, és a világviszonylatban is egyedinek számító Ismert meg az Emberi Testet Virtuális 3D Anatómiai Mozi Sátor bővített tartalommal, melyek közel 200 helyszínen lesznek elérhetőek a magyar társadalom részére 2016 évadban. A szakmai programot a fogadást megelőzően idén is elegáns megleptetés műsorok zárták.

Programfüzet VII. Népegészségügyi Konferencia 2016.

Képek VII. Népegészségügyi Konferencia 2016.