dermatron_logo

IX. Népegészségügyi konferencia, megelőzés éve 2018-2019 nyitó eseménye

A hagyományokhoz híven immáron kilencedik alkalommal az idén is megrendezésre került a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram (MÁESZ) 2010-2020 rendezvény sorozat évadnyitó Népegészségügyi Konferenciája. A Program 74 szakmai szervezetből álló szakmai és koordinációs bizottsága évente rendezi meg Népegészségügyi Konferenciáját, amelyen a Program aktuális periódusára vonatkozó irányelvek, valamint a programtematika került kidolgozásra és elfogadásra. A rendezvényen a résztvevők megismerkedhettek szakmai előadások keretein belül az előző évek eredményeivel, valamint a soron következő évad Újdonságaival. Az idei esztendő mérföldkő a Program életében, hiszen országosan 1505 helyszínen 6 millió elvégzett vizsgálatot tudhat maga mögött.

A téma fontosságára való tekintettel a konferencia teltházas környezetben zajlott. Az eseményen részt vettek programban résztvevő 74 szakmai és civil szervezetek vezetői, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság Sportszakmai Főosztály, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi felzárkózásért Felelős Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi felzárkózásért Felelős Államtitkárság Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya, Nemzeti Drogmegelőzési Koordinációs Osztály, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Családügyi és Nőpolitikai Főosztály, Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, Állami Egészségügyi Ellátó Központ Alapellátási és Ellátás Szervezési Főosztály, Országos Közegészségügyi Intézet, Integrált Jogvédelmi Szolgálat, Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal, ORFK – OBB Rendészeti főigazgatóság és World Health Organization (WHO) – Egészségügyi Világszervezet vezetői, vezető tisztségviselői.

A 141 fős szakmai konferencián ünnepélyesen került a Megelőzés Éve 2018-2019 kihirdetésre, a himnuszt követően bemutatásra került a Sikeresen teljesült 1500+ helyszín - Sikeresen elvégzett 6 millió vizsgálat 2010-2011-2012-2013-2014-2015-2016-2017) eredményei, tapasztalatai, több szakmai előadás kíséretében. A konferencián kidolgozásra és elfogadásra került a 2018. évad szakmai protokoll, kivitelezési terve, és a kapcsolódó szakmai programok összekapcsolása. A Program 2018-ban is szorosan igazodik az Európai Uniós irányelvekhez, a kormányzat Nemzeti Együttműködés Programjához és a WHO, ENSZ világnapi eseményeihez.

A konferencia keretében bemutatásra került az Európa Unió Európai Regionális Fejlesztési alap támogatásával megújult új eszközökkel felszerelt speciális szűrőállomás, új korszerű vizsgálati eszközök, mely Magyarország legnagyobb mobildiagnosztikai központja. További újdonság 2018-tól bővített tartalommal 9db Ipad Air monitoron a diagnosztizálni kívánt területek bemutatására létrehozott fejlesztés, valamint a kamion előtti területen az új életmód sátrak, közel 30 Életmód Pont valamint a kibővített látványos anatómiai bemutató, és a világviszonylatban is egyedinek számító Ismert meg az Emberi Testet Virtuális 3D Anatómiai Mozi Sátor, Samsung Gear VR virtuális szemüvegek bővített tartalommal, melyek közel 200 helyszínen lesznek elérhetőek a magyar társadalom részére 2018 évadban. A szakmai programot a fogadást megelőzően idén is elegáns megleptetés műsorok zárták


Programfüzet IX. Népegészségügyi Konferencia 2018.

Képek IX. Népegészségügyi Konferencia 2018.