dermatron_logo

15 éves jubileum Népegészségügyi prevenció Magyarországon
Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030

„Egy program a magyar társadalomért, amely segít a legfontosabb kincs az egészség megőrzésében egy hosszabb élet elérésben” Dankovics Gergely programigazgató

2024. január 23-án sikeresen lezajlott a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának 15 éves jubileumi konferenciája 76 szakmai szerveztet vezetőjének, vezető tanácsadójának részvételével. Az ünnepi jubileumi esemény fővédnökei: a Miniszterelnöki Kabinetiroda Kiemelt Társadalompolitikai Ügyek és a Kulturális és Innovációs Minisztériuma volt.

A teltházas eseményen részt vettek a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Belügyminisztérium több Államtitkársága, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága, a családokért felelős Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Agrárminisztérium a Nemzetgazdasági Minisztérium, a WHO képviselői és 76 szakmai szervezet és tudományos társaság vezetője, mely mutatja Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának fontosságát és jelentőségét.

Köszönjük a program fővédnökeinek Nyitrai Zsolt a Miniszterelnöki Kabinetiroda Kiemelt Társadalompolitikai Ügyek Miniszterelnöki Biztosának és a Kulturális és Innovációs Minisztérium Dr. Vitályos Eszter parlamenti államtitkárának, miniszterhelyettesének a személyes jelenlétét, ünnepi beszédét és támogatását.

A 170 fős konferencián szövetségben, egyetértésben értékelték a vezetők a több mint egy évtizede tartó közös munkát, mely abban segít, hogy minden magyar állampolgár életkortól, lakhelytől és foglalkozástól függetlenül megismerje saját egészségi állapotának alakulásával, és még időben felismerje a megelőzés fontosságát.

A programban résztvevő 76 szakmai szervezet vezetőjének közös célja, hogy szövetségben, egyetértésben segítse Magyarország fejlődését, a magyar családok iránti hűséggel és gondviseléssel egy egészségesebb nemzet formálását. Ebben a munkában minden benne van, ami okot ad a büszkeségre: 15 év, 700 000 látogató, több mint 10 millió elvégzett vizsgálat, 20 000 szakember összehangolt munkája.

A konferencia főtémái között szerepelt: a Népegészségügyi Prevenció Magyarországon, Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, Fókuszban a megelőzés - Gyermekek, Fiatalok, Családok Éve 2020-2025 népegészségügyi kampány, évi 2400 szakember összehangolt munkája, az elmúlt 15 év tevékenységének összefoglalása, a 2024 év programjának és újdonságainak bemutatása, évadnyitó népegészségügyi workshop.

A jubileumi eseményt több ünnepi és megható pillanat is jelen volt. Átadták a jubileumi emlékdíjakat, és díszokleveleket, amelyek ötvözik a szakmaiságot, a lelkiismeretes munkát, a magyar emberek iránti hűséget és gondviselést 15 év lelkiismeretes munkájának elismeréseként.

Jubileumi összefoglaló letöltése
Programfüzet 15 éves jubileumi konferencia 2024
Ünnepi köszöntések megtekintése (video)
15 éves jubileumi konferencia összefoglalójának megtekintése (video)
15 éves jubileumi konferencia képgaléria megtekintése
MÁESZ 15 éves jubileumi film megtekintése (video)